Mexican Hammocks

Showing all 12 results

Showing all 12 results

De Mexicaanse hangmatten worden met de hand gemaakt en zijn allemaal uniek. Ze hebben wel wat meer oefening nodig om er op de juiste manier in te kunnen liggen, omdat het een open geweven net is en dus super flexibel.
Als men in de hangmat wil stappen, moet men in 1 hand voldoende stof nemen, die men achter zich afrolt, anders neemt men maar een klein stukje van de hangmat mee en valt men achterover. Met de andere hand houdt men de hangmat achter de knie gedrukt. Ook daar moet wel iets meer stof achterblijven anders heeft men weer niet voldoende net voor de benen. Na wat oefenen, spreidt de hangmat zich mooi en kan men er rustig in gaan zitten en dan liggen. Loop niet met de hele hangmat naar achteren. Als men er dan in gaat zitten, gaat de hangmat slingeren. Dus achter zich uitspreiden en dan rustig gaan zitten en dan liggen,
Wel oppassen dat u niet blijft haken aan de draden bij het uitstappen. Als u voelt dat er een draad aan een knoop of oorbel is blijven hangen, deze voorzichtig weer losmaken. Niet geschikt voor kleine kinderen. Let wel op, dat de draden aan de uiteinden niet verward geraken. Zorg dat de draden dan zo snel mogelijk weer op orde worden gebracht, want er zitten snel 200 of meer draden aan de uiteinden van de hangmat, die zorgen voor een perfecte spreiding.
Naast de standaard Mexico hangmatten matrimonial en familial produceren wij ook de Especial Serie, die door gebruik te maken van een dikkere draad dan die bij de standaard Mexico hangmatten wordt gebruikt, heel degelijk aanvoelt en veel beter bestand is tegen breuk.
Mexico hangmatten zijn heerlijke hangmatten bij warm weer. De wind kan er doorheen spelen en voor extra verkoeling zorgen