Hangmat instructies

Instructies voor het gebruik van uw hangmat

De constuctie, waaraan de hangmat opgehangen wordt, muur, balk, plafond, boom, schutting, paal, enz., dient zeer degelijk te zijn! Controleer dit grondig en regelmatig!

Haken en touw, die voor het ophangen van de hangmat gebruikt worden, dienen regelmatig gecontroleerd te worden op deugdelijkheid en slijtage. Gebruik geen katoen touw of koord om de hangmat op te hangen. Alleen Hempex of prolypropyleen met een minimale dikte van 10 mm wordt aangeraden om voor het ophangen te gebruiken. Zorg er voor, dat de hangmat op de juiste manier aan de haak wordt opgehangen en dat bij gebruik van touw de juiste knoop wordt gebruikt.

 knopen voor hangmat

 Het voordeel van het gebruik van touw tussen de hangmat en ophangpunt is, dat bij slijtage het touw kan worden vervangen en dus niet het hangmatoog slijt. Het is ook fijn dat de hangmat altijd op de juiste hoogte kan worden gesteld.

Een nieuwe katoenen hangmat rekt bij gebruik meer of minder op. Ga er vanuit dat een grote hangmat in het midden ongeveer 40 cm lager komt te hangen dan bij het eerste gebruik.  

Tip :  Hang de hangmat aan één kant op aan een haak, die op een hoogte tussen de 160 cm en 190 cm is bevestigd. Houd de hangmat strak ( Zie tekening 1 ) en vind zo het punt waar de andere haak moet worden bevestigd, ook op een hoogte tussen de 160 cm en 190 cm.

Gebruik dan één of twee stukken touw van 150 cm elk om de hangmat op de juiste hoogte te stellen met de schootsteek. De juiste hoogte voor het midden van de hangmat is wanneer u in de hangmat zit met de voeten plat op de grond en de knieen licht gebogen.

Ideale plaatsen om de hangmat op te hangen :  Hoek kamer, overdekt terras, tussen muur en boom, tussen twee muren, tussen bomen, tussen 2 palen ( bv pergola ), tussen paal en boom, tussen paal en muur of in een hangmatstandaard.

Onderhoud van uw hangmat :  

Houd er rekening mee, dat het weer van invloed is op het materiaal waarvan de hangmat gemaakt is. Daar onze hangmatten van natuurlijke materialen gemaakt zijn, bevelen wij u aan op de volgende punten te letten :  Voor het opbergen altijd de hangmat goed drogen, De hangmat niet langer dan 2 dagen in vochtige buitenlucht laten hangen en als u verkleuring wilt voorkomen, adviseren wij u de hangmat niet lang aan fel zonlicht bloot te stellen.

Als u de hangmat langere tijd buiten laat hangen, de hangmat af en toe wassen ( koud of 40 c graden ) en goed drogen. De hangmat in de winter niet buiten laten hangen. Voor het opbergen de hangmat goed drogen en in een kast bewaren. Handgeweven hangmatten en hangmatten met een fijne franje chemisch laten reinigen. 

hoe gebruik je een hangmat

Gebruiksinstructies:

Spreidt de hangmat uit en ga dan zitten of liggen ( zie tekeningen 2,3,4 & 5 ). Ideale ligpositie is diagonaal ( zie tekening 5 ). De hangmat is geen speeltuig. Zorg ervoor dat kinderen hem niet als schommel gebruiken ( zie tekening 6 ). Zorg ervoor dat de uiteinden van de hangmat niet in elkaar gedraaid zitten. Stap nooit in de hangmat ( zie tekening 7 ). Vooral opletten bij kinderen. Met zijn tweeën in de hangmat is het aangenaamst, als de hangmat voldoende groot is ( XL modellen ) en als beide personen aan dezelfde kant van de hangmat liggen. De hangmat niet overbeladen.

Tip : Zitten doet u door aan een kant van de hangmat te gaan zitten met de rug naar het ophangpunt gekeerd.

 hangmat veiligheid instruktie